CAN-BUS riasztók

PATROLLINE  GYÁRI TÁVVEZÉRLŐRŐL MŰKÖDTETHETŐ CAN-BUS  RIASZTÓ CSALÁD:

Digitális rendszerű autóriasztók 

Patrolline: Újgenerációs CAN BUS autóriasztó

A járművek új generációja  olyan technikai újdonsággal jelenik meg, amely forradalmasítja a járművek  elektromos  hálózatait.
A kommunikációs eszközök térnyerése miatt a járművekben egyre több elektromos vezeték jelenik meg, amelyek összekötik az érzékelőket és akár több eszközt is. A vezetékek számának emelkedése megnöveli a gyártási költségeket és a vezetékek elhelyezése sem egyszerű feladat.
E problémák megoldására fejlesztették ki a CAN (Controller Area Network) rendszert.

A CAN egy olyan programozott adat-kommunikációs soros bus, valós idejű alkalmazásokhoz, amely kimondottan az autóipar számára készült a Bosch és az Intel közös fejlesztése nyomán.

A régebbi gépjárművek többségében egy elektromos kábel csak egyetlen funkciót tölt be: egy bizonyos eszközhöz vezet (vagy információt ad,) illetve fogad. Az új járművekben a hagyományos elektromos hálózatok elérték fizikai határuk végét a karvastagságú vezetékkötegekkel és több kilométeres vezeték hosszal.
Elég csak  ha arra gondolunk, hogy milyen egy mai autó felszereltsége: elektromosan fűthető hátsó szélvédő, elektromos ablakemelők, központi zár, lopásgátló-rendszer,  elektromos állítási lehetőség  minden ülésen. Mindez több mint 50 kábel szükségességét jelenti minden ajtóban, amely beépítése sem egyszerű feladat, nem is beszélve a rendszer megbízhatóságáról.

Ahelyett, hogy egyetlen elektromos vezetékhez egyetlen funkció tartozna, a CAN "multiplex" hálózati kapcsolatot használ, amely több központi vezetéket köt össze és nagymennyiségű információ áramoltatását teszi lehetővé, viszont csak egyetlen vezetéken keresztül irányít.
 Ez a vezeték képes egymillió "bit" információt továbbítani másodpercenként, amelyet az autó különböző pontjain elhelyezett mikroszámítógépek dolgoznak fel.
Egy ilyen rendszerrel, az autó működtetéséhez elegendő lenne 4 kábel: földelés, egy  adatbemeneti, akkumulátor-feszültséggel, és kettő jeltovábbító vezeték.

A CAN hálózat egyik legfontosabb előnye, hogy több központi vezetéket is összeköt egymással azért, hogy koordinálja egyrészt a közös funkciókat, amelyek rövid idő alatt információt cserélnek egymással, másrészt a kapott és helyesen beolvasott információk megerősítését és a hibák kijelzését.
A CAN BUS úgy áramoltatja az adatokat, hogy a fontosabb információk elsőbbséget élvezzenek.

Patrolline: Újgenerációs CAN BUS autóriasztó

A CAN-féle innováció az elmúlt években felkeltette az autógyártók érdeklődését, akik elkezdték a hagyományos elektromos hálózatokat leváltani ,egy részüket a CAN technológiára épülő rendszerrel helyettesítik.
A nagyobb gyártók , többek között az OPEL, a PEUGEOT, a VOLKSWAGEN CSOPORT (Seat, Volkswagen, Audi, Skoda), MERCEDES és BMW is használja ezt a rendszert.

 Az innovációkat folyamatosan figyelemmel kísérő PATROLLINE bemutatja a CAN-BUS riasztók új családját, amely a gépjárművek CAN bus hálózatával kommunikál.
A technológia számtalan előnnyel rendelkezik. Többek között kiemelkedik a könnyű beszerelhetőség és a rendszer által nyújtott nagyfokú biztonság.

A Patrolline elve szerint az autóipar 3 éven belül teljesen áttér a CAN BUS-technológiára. Ez alapján szükségessé vállt a biztonsági rendszerek CAN-hez igazítása.
A hagyományos riasztórendszerek  újabb tipusoknál szinte egyáltalán nem kompatibilisek a CAN rendszerrel, az olyan klasszikus funkciókat, mint például:

  • az irányjelzők kezelését,
  • a központi zár kezelését,
  • a nyitott ajtók felismerését,
  • a kürt és az elektromos ablakok kezelését

a hagyományos riasztórendszerek már nem tudják megfelelően irányítani.

A CAN BUS riasztó bekötése

A Patrolline autóriasztók a kompatibilis  autótípusokra vonatkozóan specifikus beszerelési utasításokkal rendelkeznek, melyek pontos segítséget nyújtanak az adott gépjárműbe történő beszereléshez.

 
A riasztórendszer beépítése autótípusonként változik, ezért a pontos árakról és az Ön autójához való kompatibilitásról érdeklődjön szervizünkben, telefonon, vagy emailben.