GPS nyomkövetés


Pettrack GPS nyomkövetés

A korszerű gépjárművédelem egyik legújabb szereplője a GPS-es gépjármű nyomkövetés és az ehhez szükséges technikai felszereltség, melynek nagy előnye a már megszokott védelmi berendezésekkel szemben, hogy az esetlegesen bekövetkező lopás esetén, nyomon követhetjük az eltulajdonított jármű útvonalát így biztosítható, hogy a jármű visszakerül a tulajdonosához. A GPS gépjármű nyomkövető jelenlegi innovációja elsősorban a megelőzésben és utókövetésben rejlik, ezáltal minden gépjármű tulajdonos számára korszerű védelmi megoldást jelenthet.

Mi a GPS-es jármű nyomkövetés és hogyan működik?

GPS, Global Positioning System, magyarul Globális Helymeghatározó Rendszer. A GPS a Föld bármelyik pontján, éjjel-nappal, a nap 24 órájában működik, és műholdak adatait használva méri be a nyomon követett tárgy helyét. A rendszer alapelemei a műholdak, melyekből jelenleg 24 db van Föld körüli pályán. A GPS koordináták meghatározásánál legalább három műholdnak láthatónak kell lennie. A rendszer további fontos elemei a vevőkészülékek, mint például a kocsiba beépített GPS, mely a műholdakról érkező jeleket begyűjti és kiértékeli. Ahhoz, hogy a készülék meg tudja határozni a pontos helyet, minimum 3 műhold adata szükséges, mivel a műholdak a saját pozíciójukat küldik el, és a műholdak pozíciói alapján számítja ki a vevőkészülék a saját helyét. Ha a negyedik műhold adatait is értékelni tudja, akkor már magassági adatokat is tud közölni, ez a 3D-s meghatározás. A GPS-t napjainkban már sokan használják. Beépíthetőek drágább használati tárgyakba, mint például autókba, mobiltelefonokba, laptopokba és sok minden másba is. Weboldalunkon az autókba beépíthető GPS-es nyomkövetőket ajánlunk, hogy Ön is felvehesse a harcot a modern kori autólopással szemben!

A gépjármű nyomkövetés feladatai

Mi a gépjárművédelem feladata:

  • A gépjárművédelem megakadályozza az adott jármű eltulajdonítását.
  • Segítségével tudomást szerezhetünk a lopásról, ha mégis bekövetkezik.
  • A gépjárművédelem rendszere GPS alapú is, így használatával egyszerűen megtalálhatjuk eltulajdonított járművünket.

Ön is szeretné biztonságban tudni autóját? Akkor döntsön a GPS alapú gépjárművédelem mellett!

Aktív gépjármű nyomkövetés lopás ellen

Az aktív gépjárművédelem nem csak egy egyszerű, lopás elleni védelmi berendezés, hiszen ennél sokkal többet nyújt számunkra. Az aktív gépjárművédelem használatával a gépjármű beindítása addig nem lehetséges, amíg erre engedélyt nem adunk – ebben egy indításgátló funkció áll a szolgálatunkra. Ez rendkívül hasznos, mert így lényegében rajtunk kívül , vagy az engedélyünk nélkül senki sem tudja használni járművünket. Ha valamilyen oknál fogva mégis lopás áldozatai leszünk, arra is van megoldás! A lopás megtörténtéről tudomást szerezni nem egyszerű dolog, főleg, ha gépkocsink nem a közelünkben parkolt, ám erre is van 2 féle megoldás:

  • Az aktív gépjárművédelem telefonon keresztül küld számunkra egy értesítő SMS-t arról, hogy megszólalt autónk riasztó rendszere, így bárhol is vagyunk, tudni fogunk róla.
  • Ha valamilyen oknál fogva riasztónk mégsem jelezne, úgy arról is kaphatunk egy SMS értesítést, ha járművünk elhagy egy bizonyos, Ön által meghatározott területet – például kerületet vagy városhatárt.

Ne bízza a véletlenre! Válasszon beépített eszközt!

Egy beépített GPS nyomkövető eszköz sokkal biztonságosabb, mint hordozható társai, hiszen nehezen hozzáférhető, rejtett helyre szerelt, megbízható, és eleget tesz a gépjárművédelem minden kritériumának. Ha kiiktatják a védelmi berendezéseket, mint például a riasztót, a beépített GPS nyomkövető továbbra is működni fog!

A GPS-es gépjármű nyomkövetést a okostelefonján is használhatja!

Használja ki Ön is maximálisan az okostelefonjában rejlő lehetőségeket és használja fel például a gépjárműve vagy egyéb vagyontárgyai megóvására! A GPS nyomkövető rendszerek használatával Ön egy olyan hatékony lopásvédelemmel látja el autóját, ami az esetleges lopás bekövetkezte után is szinte teljes bizonyossággal garantálja, hogy Ön visszakapja autóját. A műholdas összeköttetésen alapuló online nyomkövető rendszerhez Ön már a saját telefonjával is csatlakozhat. Midössze internet elérés kell ahhoz, hogy bárhol és bármikor belépjen az internetes kezelő felületre és leellenőrizze autója helyzetét. Az általunk beépített rendszer előnye, hogy bármilyen típusú okostelefonról, illetve operációs rendszerről lehet csatlakozni hozzá. Hamarosan igénybe vehető majd egy kifejezetten mobiltelefonra kifejlesztett nyomkövető mobilalkalmazás is.

GPS gépjármű nyomkövetés autókölcsönzőknek is ajánlott

Autónkat elveszíteni nagyon bosszantó dolog, különösen akkor, ha még tehettünk is volna ellene. Az autólopások nagy része eredményesen megelőzhetőek napjainkban, csupán a megfelelő eszköz kell hozzá, mint egy GPS nyomkövető. A GPS nyomkövető használata jelentősen hozzájárul a gépjárművekkel foglalkozó vállalkozások sikerének megtartásához, így elengedhetetlen kiegészítője lehet például egy autókölcsönzőnek is. Egy ilyen eszköz beépítése nem az ügyfelei iránti bizalmatlanságának a jele! Ez a rendszer nem hiányozhat egyetlen bérautóból sem. Az autókövető rendszer segítségével Ön mindig tudni fogja, hogy éppen hol járnak a járművei. Az ellenőrzésnek az országhatárok sem jelentenek akadályt. A műholdas összeköttetéssel rendelkező online nyomkövető ugyanis bármikor képes pontosan meghatározni a járművei helyzetét. Ráköthető az autó riasztóra is, így Ön azonnal intézkedhet, ha megbizonyosodott róla, hogy az autót éppen lopják .

A nyomkövető rendszer beépítése autó típusonként változik, ezért a pontos árakról és az ön autójához való kompatibilitásról érdeklődjön szervizünkben, telefonon, vagy emailben