Az OBD az a csatlakozó, amelyen keresztül a megfelelő diagnosztikai eszközzel hozzáférést kaphatunk az autónk belső elektronikai rendszeréhez. Ez a csatlakozási pont könnyen hozzáférhető helyen található. Ezen keresztül olvashatók ki, vagy éppen törölhetők a hibakódok. Viszont minden más elektronikához is hozzáférést biztosít, többek között az autó gyári indításgátlójához, riasztójához. A mai modern technika fejlődésével már az autótolvajok is az OBD csatlakozón keresztül a saját számítógépükkel, oldják fel a gépkocsi elektronikus blokkolását. Például a gyári indításgátlót és riasztót is hatástalanítja. Ezt a csatlakozót teszi a tolvaj számára használhatatlanná az OBD blokkolás.
Mielőtt a gépkocsinkat szervizbe vinnénk a blokkolást feloldjuk, így a szerelő a szükséges diagnosztikát, szerviz intervallum nullázást és a hibakódok feltárását akadálytalanul el tudja végezni.
A szervizből történt távozás után az OBD blokkolást újra aktiváljuk, ezzel az autónk újra védetté válik.
Az OBD blokkolás szinte a legolcsóbb védelmi rendszer, ennek ellenére nagyon nagy védelmet biztosít gépkocsijának.

Az OBD blokkolás beépítése autótípusonként változik, ezért a pontos árakról érdeklődjön szervizünkben, telefonon, vagy emailben.