Ózonos klímatisztítás, lámpapolírozás


Fényszóró polírozás

Az újabb autókon az első fényszórók egyre fontosabb design elemmé váltak. A régi autók üvegből készült fényszóróit, felváltották a polikarbonát búrával gyártott fényszórók, melyeknek előnyük, hogy nehezebben sérülnek, viszont nagy hátrányuk, hogy kívülről a napsugarak által kibocsátott UV sugarak kölcsönhatásba lépnek a fényszóróburkolat anyagával, így azok 5-10 év elteltével mattá válnak és elhomályosodnak.

Autógyárak eltérő fényerejű, fényforrásokat építenek autóinkba, viszont külső burkolatuk szinte mindegyiknek polikarbonát. A matt, elsárgult fényszórók azonnal negatív külsőt kölcsönöznek a gépjárműnek, de ami ennél sokkal rosszabb az az , hogy a fény kijutásának hatékonysága csökken a használat során. A kijutó fénymennyiség, akár ötször kevesebb is lehet egy bemattult búránál.
A műszaki vizsga során is kizáró oknak számíthat az opálos fényszóró.

Segítünk , hogy ne kelljen kicserélnie az egyébként más hibával nem rendelkező fényszóróit.
A fényszórók cseréinek magas költségét megspórolhatja ezzel a technologiával.
A külső felületi matt réteget egy speciális anyaggal eltávolítjuk, és a megfelelő polírozási technológiával, a legtöbb esetben vissza tudjuk adni az eredeti átlátszó és fényes felületet a lámpabúra külső rétegének.

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy szükségessé válik e a fényszórók cseréje, vagy elegendő-e a fényszóró polírozás lehetőségével élni.

Műhelyünkben választ kaphat e kérdésére is.

Ózonos klímatisztítás


Az ózonos tisztítási eljárásnál a gépkocsi és a klímarendszer megbontására nincs szükség.
Az autó utasterében elhelyezünk egy ózon generátort. A készülék 60 percen keresztül fejti ki hatását.
A baktériumok és gombák elpusztítását , az egész autó utasterét és klímarendszerét megtöltő nagy koncentrációjú ózon végzi.
Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő, és oxidáló hatású anyag.
A mikroorganizmusok nem képesek immunitást felépíteni az ózonnal, úgy, mint ahogy megteszik azt a hagyományos vegyszerekkel szemben.
A tisztítás teljesen vegyszer felhasználása nélkül, környezetbarát módon történik, így a különböző vegyszerekre érzékenyek, allergiások, kisgyermekesek számára különösen ajánlott. A mai modern gépkocsikban több elektromos szenzor és érzékelő is megtalálható a klímarendszer szellőzőiben, melyeket a hagyományos vegyszeres tisztítás károsíthat.
Az ózonos klímatisztítás, megbízható, rendkívül hatékony és gyors módszer az utastér és a klímaberendezés együttes tisztítására.
Az ózonos klímatisztítást évente legalább egyszer javasolt elvégeztetni.